tirsdag 12. juli 2016

Eltefrie rundstykker

Sponsa innlegg


Jammen er det deilig med sommarferie!
Då har ein nemleg tid til å lage rundstykker på ein kvardag.
No tar det jo ikkje så lang tid når ein berre rører sammen deigen kvelden før,
for å forme, heve bittelitt meir, og steike rundstykkene om morgonen.


Denne oppskrifta er litt "man tager det man haver".

Eg byrjer med 6 dl vatn og
ei lita kule fersk gjær.
Rør gjæren ut i vatnet, før du har i 2 ss sukker.
Ha i 1 ss salt ilag med mjølet.

I kveld hadde eg i litt rugmjøl, litt finmalt sammalt kveitemjøl og litt vanleg kveitemjøl.
Ha i litt og litt mjøl, slik at du ender opp med ein ganske blaut og klissete deig.
Dekk deigen med plast, og la den heve natta over.

Om morgonen kan du forme deigen til rundstykker på to måtar:
1. Elt forsiktig inn litt meir mjøl, slik at du kan rulle rundstykker med hendene, og sette dei til heving på ei steikeplate.

2. Smør formene i eit steikebrett til Cupcakes.
Bruk ei isskjei eller liknande til å ha litt deig oppi kvar form.

La rundstykkene heve, før du pensler med mjølk og steiker på 230*C i ca.10-2 min.

Håpar du har ein kjempefin sommar, til tross for elendig sommarvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)