mandag 17. oktober 2011

Oppskrift på eplekakemuffins

Før helga bakte eplekakemuffins igjen.
Dei har vorte ein stor favoritt hos husbond, og då han ville ha med seg nokre på jobb, og me i tillegg skulle få besøk av svigermor på søndag, passa det jo bra.

Om du også vil lage eplekake i porsjonstørrelse, kan du bruke denne oppskrifta.

Du treng:
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl mjølk (eller vatn)
50gr smelta margarin
1 ts vaniljesukker/ekstrakt eller 1/2 ts sitronsaft
3 dl kveitemjøl
1 ts bakepulver
3-4 epler (Helst raude, gjerne norske epler)


*Pisk egg og sukker til eggedosis.
*Ha i mjølk, vaniljeekstrakt og margarin, og rør rundt.
* Bland kveitemjøl og bakepulver, før du siktar det i røra.
*Fyll muffinsformene 2/3 fulle.
*Ta skalet av eplene, og skjær dei opp i små eplebåtar som du stikk nedi muffinsformene.
*Dryss kanel og sukker over, før du steiker dei på 180gr i ca 30 min.


Desse smakar best når dei er litt lunka, og det går heilt fint å fryse dei, og varme dei i ovnen.
Husbond likar å ete dei med vaniljesaus til.

Enjoy! :o)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)