fredag 30. oktober 2015

Tilslørte bondepiker med pepperkaker

Når ein plutseleg får besøk av ein slektning frå USA, må ein jo servere god norsk mat.
Raspeballer/Komler med Svineknok, pølser, gulrøtter, kålrabi og bacon til middag.
 
Men kva serverer ein til dessert?
Heldigvis hadde mannen akkurat vore på epleslang, så me hadde ein del kjempegode epler liggande.
 
Dermed vart det Tilslørte bondepiker med pepperkaker og riven sjokolade. :)
 
 
Skrell og del opp 7-8 epler.
Kok opp med 0,5 dl vatn og  1 sukker.
Kok til eplene er møre, og begynt å gå i oppløysning.
Om du vil ha litt bitar, tar du mosen berre av plata, men om du vil ha mosen litt glattare,
kan du bruke ei stauke for å mose eplene heilt.
Avkjøl.
 
Pisk kremfløyte med litt melis.
Knus pepperkaker.
 
Her har eg lagt desserten lagvis i eit vinglas.
Fyrst eplemos, pepperkakersmuler og finriven sjokolade, før eit lag med krem.
Gjer det samme ein gong til.
Avslutt med å strø pepperkakesmular og sjokolade
 
Til og med Amerikanaren godkjende desserten!! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)