mandag 9. november 2015

Pappakyss? :)

Når ein lagar vaniljekrem, får ein masse eggekviter til overs.
Så, kva kan ein gjere med det?
Lage marengs sjølvsagt! :)
 
Denne gongen gjorde eg det slik:
6 eggekvitar
300g sukker
Frøene frå ei vaniljestang
Konditorfarge eller smelta sjokolade
 
Pisk eggekviter og frøene frå ei vaniljestang på litt over middels hastighet.
Når det byrjar å skumme, tilsetter du sukker litt om gongen.
 
Når marengsen har blitt blank og stiv er den ferdigpiska.
 
Smelt ca. 100gr sjokolade, og la den avkjøle seg litt.
Bland den så vidt inn i halparten av marengsen.
Ha blandinga i ein sprøytepose ( her brukte eg tipp 2D).
Sprøyt ut små toppar på eit bakebrett.
 
Så tar du ein rund spøytetipp (eg brukte nr. 346 til dei med farge) i ein sprøytepose.
Så anten pensla, eller stryk du pastafarge i striper på innsida av posen, før du har i resten av marengsen.
Sprøyt runde, fine toppar.
 
 
Steik på 110gr i ca  time (pass på at dei ikkje vert brune, då skrur du ned varmen).
Etter ein time skrur du av varmen, og lar marengsen stå i ovnen ein time til.
 

MMMMMMMMarengs!!! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)