lørdag 28. november 2015

Juleknask av hasselnøtter og sjokolade

Til jul, brukar eg ofte å bake ein del julekaker,
men julesnop, har eg ikkje prøvd meg så mykje på endå.
Men no har eg prøvd meg på nøtteknask. :)
 
500gr hasselnøtter (eg brukte lite grann mandlar også, fordi eg ikkje hadde nok nøtter)
300gr sukker
 100gr vatn
200gr lys sjokolade

 200 gr sjokolade til trekk.
 
Kok opp sukker og vatn til 125gr og tilsett heile hasselnøtter.
Rør til det blir karamellisert. Avkjøl nøttene på bakepapir.
Kjør nøttene i Food processor til du har ei glatt røre. (eg hadde nok ikkje det rett utstyret, så eg kjørte nøttene i maskina til nærmast nøttemjøl.)
Bland nøtterøra med smelta lys sjokolade i ein bolle.
Ha blandinga over i ein sprøytepose og lag små kuler på bakepapir.
(sidan eg ikkje fekk ei glatt røre, kunne eg trille kuler med ein gong)
La dei stivne ein dag i romtemperatur. Deretter former du dei som fine små kuler.
 
Sjokoladetrekk.
Temperer 200 gr sjokolade (eg brukte 100gr Callebaut melkesjokolade og 100gr mørk callebaut sjokolade.
Legg oppi ei og ei kule, og vend dei godt i sjokoladen. Legg kulene på bakepapir og la dei stivne.
 
:)
Snadder Nøtteknask
Smaken minner litt om Ferreror Rocher.
Eg anbefaler å lage små kuler, for sjølv om dei var supergode, var dei også veldig mektige! :)
 


2 kommentarer:

  1. Disse var utrolig gode! Tusen takk for gaven! Tror jeg skal prøve meg på dem i romjulen, før jul blir det nok ikke tid... Klem fra Anne-Kristin

    SvarSlett
  2. Så kjekt at du likte dei! :)
    Masse, masse, masse God jul til deg!!!!
    Klem!!

    SvarSlett

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)