lørdag 24. september 2011

Oppskrift på glutenfrie muffins

Her kjem oppskrifta på glutenfrie muffins.
Den er helt lik oppskrifta på Vanilla cupcakes frå Magnolia Bakery, men ein bytter sjølvsagt ut vanleg kveitemjøl med glutenfritt mjøl.

Til røra treng du:
4 egg
4 dl sukker
250gr romtemperert margarin
2 dl mjølk
3ts bakepulver
6 dl glutenfritt mjøl
1 1/2 ts vaniljeessens (har du ikkje essens, kan du bruke vaniljesukker. Det er også glutenfritt. :o)  )

*Forvarm ovnen til 175*C
*Sett 24 cupcakeformer i 2 muffinsbrett.
*Rør margarin og sukker kvitt. Visp til du har fått ein mjuk og luftig konsistens.
* Visp inn eggene, eitt av gongen.
*Tilsett mjølka vekselvis med mjøl og bakepulver
*Tilsett vaniljeessens
*Fyll formene ca 2/3 fulle
*Steik kakene midt i ovnen i ca 20 min.


Frosting
250gr romtemperert margarin
2 ts vaniljeessens
1 dl mjølk
12-16dl melis

*Visp margarinen luftig
*Tilsett vaniljeessens
*Tilsett vekselvis sikta melis og mjølk.
Bland inn nok melis til at frostingen får ein kremaktig konsistens.


Eg fekk veldig gode tilbakemeldingar på desse, og kan dermed anbefale dei på det varmaste.
Ha ei strålande helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)