Etter innlegget tidlegare i dag, har eg fått fleire spørsmål etter oppskrifta.
Eg har som skrive tidlegare, funne den i boka Cupcakes av Ingrid Hancock Bjerknes
Eg har allerede prøvd fleire av oppskriftene, og eg må sei at eg syns boka er veldig bra. Vel verdt invisteringa, om du er litt interessert i cupcakes.
Men, det var oppskrifta:
12stk
Røra:
1 egg
60gr margarin
150gr sukker
1/2 ts vaniljeessens
1/2 ts eddik
1/2 ts natron
1 1/4 dl kulturmjølk/kefir
125gr kveitemjøl
1ss kakaopulver
Nokre dråpar djup raud konditorfarge
- Forvarm ovnen til 175*C
-Sett 12 cupcakeformer i eit muffinsbrett.
-Visp egg og sukker til eggedosis.
-Tilsett smelta og avkjølt margaring og vaniljeessens.
-I ein kopp, blandar du natron og eddik og har det i røra.
-Tilsett kulturmjølk, kakaopulver og kveitemjøl, og visp godt til røra får ein kremaktig konsistens.
-Tilsett konditorfarge.
-Fyll cupcakeformene 2/3 fulle.
-Steik kakene midt i ovnen i 18-20 min.
-Ta dei ut av ovnen og avkjøl dei i muffinsbrettet i ca 5 min. Sett kakene på ei rist og la dei verta heilt avkjølte.
Frosting
150gr Philadelphiaost
150gr romtemperert margarin
100gr kvit sjokolade
5dl melis
-Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad (PASS PÅ! kvit sjokolade svir seg fortare enn vanleg sjokolade!!)
-Medan sjokoladen vert avkjøla, vispar du saman margarin og Philadelphiaost.
-Tilsett melis og sjokolade vekselvis. Pass på at sjokoladen er heilt avkjølt.
-Visp til du får ein kremaktig konsistens.
-Syns du at frostingen ikkje er stiv nok, tilsett meir melis.
Vel bekomme!!
De smaker veldig godt, jeg var heldig og fikk smake. Så nå har jeg laget de selv også!! Anbefales.
SvarSlettSå kjekt! :o)
SvarSlett