torsdag 24. mars 2016

Engelske påskebollar

Eg likar å sjå på bakeprogram på tv, og mange av dei er frå England.
Fleire gonger har eg sett at dei har snakka om Hot Cross Buns,
gjerne i forbindelse med påskefeiring.
 
Eg har lenge hatt lyst til å prøve meg på desse, og i dag, Skjærtorsdag må jo passe ypperleg!
 
Fyrst laga eg ein blanding "Mixed spice"
60g malt kanel
15g malt kardemomme
15g malt muskatnøtt
1 ts malt allehånde
Bland alle kryddera saman, og ha over på små glas.
Så var det bollane:
                                                                   ca 500g Kveitemjøl
50g g gjær,
75g sukker
1ts salt
2dl varm mjølk
1 stort egg
50g smelta smør
3 ts  Mixed Spice
75g Rosiner
25g Apsikat eller sukat (kan sløyfast)
Skalet frå ein appelsin
3 ss Appelsin juice
 
Bland rosiner, sukater og appelsinskal med juicen, og la stå å trekke.
Bland saman kveitmjøl, salt og krydderblandinga.
Smelt smør, og ha i mjølk, varm til 37c.
Rør fersk gjær ut i lunka vatn, og bland med mjølkeblandinga.
Tøm dei våte ingrediensane oppi med dei tørre, ilag med egget.
 Bland godt, før du har i juicen og rosinene.
Rør til ein fin og smidig deig.
La deigen heve ca ein time, før du former til runde bollar.
Hev bollane 30-60 min før du skjærer eit kryss i bollen med ein skarp kniv.
Ha mjølblandinga over i ein liten pose, klipp hjørnet av posen,og sprøyt eit kryss på bollen der du har skjært.

Steik gjerne på varmluft, 200gr ca 10-14 min. (dette kjem an på ovnen din).
Pensle bollane med sukkerglasering med ein gong dei kjem ut av ovnen.
Et dei gjerne lunka med smør på.

Dekorasjoner:
3 ss kveitmjøl blanda med vatn til ei tjukk røre.
 
Glasering
3ss sukker blanda med 3-4ss kokande vatn, rør til sukkeret er oppløyst.



Håpar du får ein strålande fin påske!
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)