Eg likar å sjå på bakeprogram på tv, og mange av dei er frå England.
Fleire gonger har eg sett at dei har snakka om Hot Cross Buns,
gjerne i forbindelse med påskefeiring.
Eg har lenge hatt lyst til å prøve meg på desse, og i dag, Skjærtorsdag må jo passe ypperleg!
Fyrst laga eg ein blanding "Mixed spice"
60g malt kanel
15g malt kardemomme
15g malt muskatnøtt
1 ts malt allehånde
Bland alle kryddera saman, og ha over på små glas.
Så var det bollane:
ca 500g Kveitemjøl
50g g gjær,
75g sukker
1ts salt
2dl varm mjølk
1 stort egg
50g smelta smør
3 ts Mixed Spice
75g Rosiner
25g Apsikat eller sukat (kan sløyfast)
Skalet frå ein appelsin
3 ss Appelsin juice
Bland rosiner, sukater og appelsinskal med juicen, og la stå å trekke.
Bland saman kveitmjøl, salt og krydderblandinga.
Smelt smør, og ha i mjølk, varm til 37c.
Rør fersk gjær ut i lunka vatn, og bland med mjølkeblandinga.
Tøm dei våte ingrediensane oppi med dei tørre, ilag med egget.
Bland godt, før du har i juicen og rosinene.
Rør til ein fin og smidig deig.
La deigen heve ca ein time, før du former til runde bollar.
Hev bollane 30-60 min før du skjærer eit kryss i bollen med ein skarp kniv.
Ha mjølblandinga over i ein liten pose, klipp hjørnet av posen,og sprøyt eit kryss på bollen der du har skjært.
Steik gjerne på varmluft, 200gr ca 10-14 min. (dette kjem an på ovnen din).
Pensle bollane med sukkerglasering med ein gong dei kjem ut av ovnen.
Et dei gjerne lunka med smør på.
Håpar du får ein strålande fin påske!
Rør fersk gjær ut i lunka vatn, og bland med mjølkeblandinga.
Tøm dei våte ingrediensane oppi med dei tørre, ilag med egget.
Bland godt, før du har i juicen og rosinene.
Rør til ein fin og smidig deig.
La deigen heve ca ein time, før du former til runde bollar.
Hev bollane 30-60 min før du skjærer eit kryss i bollen med ein skarp kniv.
Ha mjølblandinga over i ein liten pose, klipp hjørnet av posen,og sprøyt eit kryss på bollen der du har skjært.
Steik gjerne på varmluft, 200gr ca 10-14 min. (dette kjem an på ovnen din).
Pensle bollane med sukkerglasering med ein gong dei kjem ut av ovnen.
Et dei gjerne lunka med smør på.
Dekorasjoner:
3 ss kveitmjøl blanda med vatn til ei tjukk røre.
Glasering
3ss sukker blanda med 3-4ss kokande vatn, rør til sukkeret er oppløyst.
Håpar du får ein strålande fin påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)